ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Χρησιμοποιήστε το Happy Cretan Suites σαν βάση για να εξερευνήσετε την Κρήτη.

Aγία Πελαγία

Η Αγία Πελαγία βρίσκεται σε μια εύφορη πεδιάδα στην περιφέρεια της Αχλάδας, 21 χλμ δυτικά του Ηρακλείου. Η Αγία Πελαγία από ένας μικρός οικισμός που εξυπηρετούσε το λιμάνι της Αχλάδας στις αρχές του 20ου αιώνα, έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό θέρετρο παρέχοντας κάθε άνεση και πολύ όμορφες παραλίες. Νότια της χερσονήσου της Σούδας όπου ήταν κτισμένη η αρχαία Απολλωνία, σχηματίζεται η κύρια παραλία του οικισμού με χοντρή άμμο και πρασινωπά νερά. Τα καλοκαιρινά βράδια δεκάδες νέοι κατακλύζουν τις καφετέριες και τα μπαρ της παραλίας.

Η παραλία της Λυγαριάς, ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.
Αυτή είναι επίσης αμμώδης, με ομπρέλες και πολλές ταβέρνες.
Ο κόλπος είναι μικρότερος, αλλά προστατεύεται επίσης από τους βόρειους ανέμους και διατίθενται ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Η παραλία του Μαδέ. Μπορείτε να φτάσετε εκεί από το δρόμο της Λυγαριάς.
Χρησιμοποιείται κυρίως από τους ντόπιους για τη σύνδεση των αλιευτικών σκαφών τους. Ένα μεγάλο ξενοδοχείο βρίσκεται πάνω από τον κόλπο.

Η παραλία Ψαρομούρα.

Μια άλλη μάλλον μικρή παραλία, που προτιμούν οι ντόπιοι τα Σαββατοκύριακα.

Υπάρχουν ομπρέλες, αλλά δεν προστατεύεται τόσο από τους βόρειους ανέμους.
Για να τη βρείτε, συνεχίστε στο δρόμο μετά το ξενοδοχείο Capsis, αλλά ίσως χρειαστεί να ζητήσετε από έναν ντόπιο οδηγίες.

Παραλία Μονοναύτης, δυτικά της Αγίας Πελαγίας.

Πρόκειται για ένα όμορφο μικρό όρμο με ομπρέλες, εστιατόρια και ξενοδοχεία, αλλά δεν προστατεύεται από τους βόρειους ανέμους.

Η παραλία είναι όμορφη με άμμο και βότσαλα, αλλά και εδώ, το νερό βαθαίνει γρήγορα.

Οι ταβέρνες που περιβάλλουν την παραλία δημιουργούν μια κλειστοφοβική αίσθηση που σύντομα θα ξεχαστεί καθώς βυθίζεστε μέσα στα ευχάριστα δροσερά νερά.
Η Κνωσός, το διάσημο μινωικό ανάκτορο απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα.
Το χωρίο Ρογδιά που είναι κοντά στην Αγία Πελαγία και σε απόστασή από το Ηράκλειο περί τα 16 χλμ., βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές υψώματος με θέα προς την πόλη και τον κόλπο του Ηρακλείου.

Οι ταβέρνες προσφέρουν καλό φαγητό και πολλή όμορφη θέα, και προσελκύουν τους κατοίκους του Ηρακλείου μαζί με τους τουρίστες.

Οι δρόμοι του χωριού είναι στενοί με παραδοσιακά κρητικά σπίτια εκεί κοντά υπάρχει και η Μονή Σαβαθιανών, που είναι ένα από τα ωραιότερα κρητικά μοναστήρια.

Η περιοχή της Αγίας Πελαγίας ανήκει σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ανθρώπους που κατάγονται από το χωριό Αχλάδα. Επισκεφθείτε αυτό το γραφικό χωριό που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού πάνω από την Αγία Πελαγία, προσφέροντας απίστευτη θέα στον κόλπο του Φοδελε και στη θάλασσα.

Αν κατευθυνθείτε δυτικά προς Ρέθυμνο, στρίψτε δεξιά προς το χωρίο Φόδελε.

Το Φοδελε είναι γνωστό ως η γενέτειρα του ζωγράφου Δομενίκου Θεοτοκόπουλου, γνωστού και ως El Greco.

Το σπίτι όπου γεννήθηκε είναι πλέον ένα μουσείο, με αντίγραφα του έργου του.

Επισκεφθείτε το σπήλαιο του Μελιδόνι. Οδηγήστε προς το Μπαλί (δυτικά, 20 χλμ.) Και στη συνέχεια στρίψτε αριστερά προς το Μελιδόνι.

Αν σας αρέσει η κατάδυση, η Αγία Πελαγία είναι μια καλή επιλογή για ψαροντούφεκο και καταδύσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ